Peren uit de oven met lavendel, honing en verse tijm

 

Warme peren uit de oven, bolletje ijs, genieten!

Prep tijd: 10 min | wachttijd: 45 minuten | totale tijd: 55 minuten

Je houdt ervan of je houdt er niet van, warm fruit uit de oven. Ik vindt dit zelf altijd echt genieten! Vooral peren uit de oven, daar kan je mij altijd voor wakker maken. Door de peren te laten garen in een sausje met honing en suiker gaan de peren lekker een beetje karameliseren. Bij het serveren van de peren kan je ook nog een schepje erbij doen van dit gekarameliseerde sausje, genieten!

Voor het ijs, hier kan je natuurlijk mee blijven variëren. Ik serveerde zelf bij dit recept pecan karamelijs. Maar je kan er natuurlijk ook slagroomijs, vanille ijs of citroenijs bij serveren, alles kan!

Ook de lavendel in dit recept maken de peren zo onwijs lekker. De gedroogde lavendel kan je gewoon in het sausje erbij doen en meebakken in de oven. Hierdoor trekt de lavendel smaak ook lekker in peren tijdens het garen.

 
 
 

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Schil de peren en snij deze door de midden. Haal met een kleine lepel voorzichtig de klokkenhuizen uit de peren.

  3. Mix de honing, suiker, water, maïzena en lavendel samen.

  4. Leg de peren met de platte kant in de ovenschaal en giet het honing mengsel erover.

  5. Bak de peren in de oven voor zo’n 40-45 minuten.

  6. Serveer direct met een bolletje ijs en een paar takjes verse tijm.

Ingrediënten voor 5 personen

3 peren

40 g honing

1 el (lichtbruine) basterdsuiker

100 ml water

1 el maïzena

1 tl gedroogde lavendel

Garnering

Verse tijm

Ijs naar keuze

 

Geniet!