Mini quiches met verse groene kruiden en geitenkaas

Mini quiches, wie houdt er niet van! Ze staan zo gezellig op tafel en ze vallen altijd goed in de smaak bij iedereen. Leuk om te serveren voor tijdens de borrel of een brunch. Ook een leuke tip om te maken voor aankomend weekend tijdens de paasdagen! Mocht je niet van geitenkaas houden, dan kan je de quiches ook bijvoorbeeld vullen met feta of een andere soort kaas. Ook zou je nog tomaten blokjes of andere soorten groentes kunnen toevoegen aan het beslag, net wat je zelf lekker vindt!

Meer lezen
Camembert uit de oven met knoflook crostini's

Een van de lekkerste borrelhapjes als je het mij vraagt, camembert uit de oven, zo lekker! Je kan een camembert uit de oven eigenlijk overal wel mee combineren, net als een kaasfondue. Lekker met bijvoorbeeld druiven, tomaat, crostini’s, kaki, tijm, basilicum en nog veel meer. Deze keer maakte ik een camembert uit de oven met honing, rozemarijn, verse vijgen en knoflook crostini’s, echt een toppertje om te serveren bij een gezellige borrel in het weekend.

Meer lezen
Camembert bites met pruimen, veldsla, balsamico en amandelen

Het heerlijke zonnetje van afgelopen weken vraagt om feestelijke borrelhapjes! Borrelen is een van mijn favoriete bezigheden als het zonnetje schijnt & daarom wil ik aankomende tijd ook weer eens wat meer borrel inspiratie plaatsen op mijn website. Laat de lente maar beginnen!

Deze feestelijke camembert bites zijn super makkelijk om te maken. Ook kan je de pruim vervangen door perzik of bijvoorbeeld peer. Mocht je toch liever een mildere kaas willen dan kan je de camembert ook gemakkelijk vervangen door brie.

Meer lezen
Nacho's van huisgemaakte flatbreads, harissa tomaten salsa, zure room en ingelegde rode ui

Oeh deze nacho’s zijn echt om je vingers bij af te likken! Ik maak ook vaak huisgemaakte flatbreads voor bij de curry. Zo leuk om te doen! Al met een paar ingrediënten, die je al vaak standaard in huis hebt liggen, kan je deze flatbreads maken. Nog een kleine tip: ik maak vaak nog wat extra deeg en serveer de rest van de flatbreads op een borrelplank!

Meer lezen
Sweet potato rosti met zongedroogde tomaat en harissa mayonaise

Deze sweet potato rosti’s zijn een perfecte combinatie tussen zoet, fris en pittig en ze zien er ook nog eens super feestelijk uit! Rosti komt oorspronkelijk uit Zwitserland en wordt normaal gesproken gemaakt van kruimige of vastkokende aardappels. Als twist heb ik de traditionele rosti eens gemaakt met zoete aardappels in combinatie met een heerlijke topping.

Meer lezen
Quesadillas met huisgemaakte pesto, spinazie, cherry tomaten en feta

Finger food time! Quesadillas zijn zo leuk en makkelijk om te maken. Binnen een handomdraai staan ze op tafel en met de huisgemaakte pesto zijn ze extra lekker! Pesto kan je ook kant en klaar kopen, maar geloof mij, als je een keer zelf pesto hebt gemaakt dan koop je nooit meer pesto uit de supermarkt, zo lekker! Als je het leuk vindt kun je ook nog variëren met de noten en bijvoorbeeld pijnboompitten of walnoten gebruiken. Alles kan!

Meer lezen
Camembert fondue met homemade pizza en een vulling van kaki en honing

Het water loopt me weer in de mond nu ik dit recept opschrijf, wat was dit lekker zeg! Deze camembert fondue is het ideale gerecht om midden op tafel te zetten en lekker met z’n allen te delen. Het maken van het deeg is al zo leuk en gezellig om samen te doen. Als de fondue uiteindelijk de oven in gaat en de geur van dit verse deeg door je huis verspreidt, dan ben je bijna geneigd om het voortijdig uit de oven te halen en het meteen op te eten.

Meer lezen
Marokkaanse mini pan broodjes met jackfruit, miso, zoetzure komkommer en soja mayo

Het is alweer bijna 2021 & ik wilde dit jaar nog even goed afsluiten met een borrel topper! Jullie hebben het misschien al langs zien komen gisteren, toen maakte ik deze heerlijke Marrokaanse pan broodjes met jackfruit, miso, zoetzure komkommer en een soja mayo. De smaken bij elkaar waren echt geweldig & zo leuk om nog te serveren op oudejaarsavond! Het lijkt echt een waslijst aan ingrediënten, maar veel ingrediënten liggen vaak al wel verstopt in je keukenkastjes. Geniet nog van jullie laatste twee dagen van dit jaar & ik hoop dat jullie ondanks de gekke situatie toch kunnen genieten van een gezellige jaarwisseling!

Meer lezen
Knapperige aubergine met geitenkaas mouse, tomaat, granaatappel pitjes, pistache en munt

Tijd voor een heerlijk hapje! Van de week heb ik weer een lekker dagje in de keuken doorgebracht en heb ik gewerkt aan wat nieuwe recepten. Daar is ook dit heerlijke hapje uit gekomen! Door de aubergine te paneren en te grillen wordt het heerlijk knapperig & in combinatie met de romige geitenkaas en fruitige granaatappel krijg je een geweldige smaak combinatie! Leuk om te maken dit weekend & de mensen om je heen eens heerlijk te verwennen!

Meer lezen
Whipped feta dip met bieslook, basilicum, honing en geroosterde honingtomaten®

Yes! Het is weer vrijdag dus dat betekent tijd om te borrelen! Ik heb voor jullie een heerlijk gerechtje om te serveren bij je vrijdag middag borrel of borrel die je gepland hebt staat voor dit weekend, een romige feta dip met bieslook, basilicum, honing en de heerlijke honingtomaten® van Looye. Heb jij ze al wel eens op? De honingtomaten® zijn tros-cherrytomaten met een stevige bite en een heerlijke honingzoete smaak wat heerlijk in combinatie is met deze romige feta dip.

Meer lezen
Blini's met rode bieten crème, peer en rode kool

Het is weer weekend! En dat betekent, tijd is voor gezellige borrels! Nu de temperatuur buiten ook weer lekker is afgekoeld kan je weer lekker de keuken induiken. Een tijdje geleden deelde ik al het basis recept voor blini’s en een recept voor een lekkere topping, maar ik vond het nu wel weer eens tijd voor een leuk nieuw blini recept. Er zijn zo veel lekkere variaties mogelijk en het leuke is ook dat je met het basis recept veel verschillende hapjes kan maken en zo je vrienden en familie kan verrassen met een plateau vol met verschillende smaken.

Meer lezen
Blini's met mosterd room, courgette en oregano

Heb je het blini recept van gisteren al zien langskomen? Met blini’s kan je hele leuke hartige hapjes maken & dat is ook wat ik heb gedaan! Ik heb voor jullie twee verschillende varianten gemaakt die je heel leuk kan serveren op een borrel of zelfs kan serveren als voorgerechtje voor een leuk diner. Blini’s maken neemt wel wat tijd in beslag & als je nou minder tijd hebt maar toch dit leuke gerechtje wilt maken dan weet ik dat ze bij de Albert Heijn ook blini’s verkopen en hoef je alleen nog maar de topping te maken.

Meer lezen
Huisgemaakte blini’s

Nog een heerlijk makkelijk en snel gerecht om te maken, het is maximaal 10 minuutjes werk om het voor te bereiden & na 15 minuten in de oven kan je al lekker eten! Het originele flammkuchen recept van vroeger werd geserveerd met crème fraîche, bacon en ui, maar het leuke is, je kan hem natuurlijk beleggen met alles dat je lekker vindt! Ik vind het flammkuchen deeg van tante Fanny echt een uitvinding, je kan deze gewoon vinden in de supermarkt & je kan blijven combineren met verschillende toppings.

Meer lezen