Twee soorten filo taartjes met geitenkaas crème, rode biet, bieslook en granaatappel

 

Een leuk en feestelijk borrelhapje!

Prep tijd: 40 min | Totale tijd: 40 minuten

Zo leuk om te serveren, filodeeg taartjes met verschillende toppings! Je kan eindeloos variëren en dat vind ik ook het leuke aan dit gerechtje. De filodeeg taartjes kan je ook al goed van tevoren maken en bewaren in een luchtdicht bakje, echt ideaal als je meerdere gerechten op de planning hebt staan. 

 
 

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden

  2. Laat de filodeeg vellen ontdooien met een natte theedoek erop, hierdoor voorkom je dat de vellen uitdrogen tijdens het ontdooien

  3. Knip vervolgens elk vel in 4 gelijke vierkanten. Per filo taartje gebruik je 2 vierkantjes, hierdoor heb je uiteindelijk 12 filodeeg taartjes

  4. Pak een muffin bakvorm en leg in elk bakje een vel filodeeg. Bestrijk elke bodem met een beetje boter en leg er vervolgens nog een vel op. Zorg ervoor dat alle 8 de punten uitsteken zodat de bakjes een stervorm krijgen. Bak nu de bakjes voor zo’n 15 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin gekleurd zijn

  5. Maak ondertussen de geitenkaas crème en klop hiervoor de geitenkaas met de crème fraîche tot een luchtige crème met een mixer. Giet de crème vervolgens in een spuitzak

  6. Snij als laatst de rode bieten in kleine blokjes en verwijder de granaatappelpitjes van de granaatappel. Vul elk bakje nu met een laagje geitenkaas crème en besprenkel de helft met rode biet en dille. Besprenkel vervolgens de andere helft met fijngesneden bieslook, radijs kiemen en granaatappelpitjes

Ingrediënten voor 12 filo taartjes

Filo taartjes

6 filodeeg vellen

30 g gesmolten roomboter


Geitenkaas crème

200 g zachte geitenkaas

3 el crème fraîche


Topping

2 gekookte rode bieten

Paar takjes verse dille

Paar takjes verse bieslook

Radijs kiemen

Halve granaatappel


Benodigdheden

1 spuitzakken

Mixer

Muffinvorm

 

Geniet!