Quesadillas met huisgemaakte pesto, spinazie, cherry tomaten en feta

 

Een leuk en feestelijk borrelhapje!

Prep tijd: 30 min | Totale tijd: 30 minuten

Finger food time! Quesadillas zijn zo leuk en makkelijk om te maken. Binnen een handomdraai staan ze op tafel en met de huisgemaakte pesto zijn ze extra lekker! Pesto kan je ook kant en klaar kopen, maar geloof mij, als je een keer zelf pesto hebt gemaakt dan koop je nooit meer pesto uit de supermarkt, zo lekker! Als je het leuk vindt kun je ook nog variëren met de noten en bijvoorbeeld pijnboompitten of walnoten gebruiken. Alles kan!

 
 

Zo maak je het

  1. Begin met het maken van de pesto en mix daarvoor de basilicum blaadjes, cashewnoten, olijfolie en parmezaanse kaas in een foodprocessor en maak verder op smaak met peper en zout. Als je de pesto nog te dik van structuur vindt kan je altijd wat extra olijfolie toevoegen

  2. Snij de helft van de cherry tomaten in vieren. Besmeer 3 tortilla’s met de pesto, brokkel de feta kaas erover, beleg met de spinazie en tomaten en beleg uiteindelijk met een blanco tortilla. Bak de tortilla’s aan beide kanten in een pan met een scheutje olijfolie tot ze mooi goudbruin gekleurd zijn

  3. Snij de quesadillas in 8 stukjes en serveer met de overgebleven pesto en cherry tomaatjes

Ingrediënten voor 4 personen

Quesadillas

6 tortilla’s

100 g spinazie

150 g feta

250 g cherry tomaten


Huisgemaakte pesto

1 teentje knoflook

15 g verse basilicum

25 g cashewnoten

50 ml olijfolie

10 g parmezaanse kaas

Peper en zout

 

Geniet!