Marokkaanse mini pan broodjes met jackfruit, miso, zoetzure komkommer en soja mayo

 
IMG_6967.jpg

Heerlijke vers gebakken broodjes met jackfruit, zo lekker!

Prep tijd: 30 min | Rijs tijd: 1 uur en 30 min | Totale tijd: 2 uur

Het is alweer bijna 2021 & ik wilde dit jaar nog even goed afsluiten met een borrel topper! Jullie hebben het misschien al langs zien komen gisteren, toen maakte ik deze heerlijke Marokkaanse pan broodjes met jackfruit, miso, zoetzure komkommer en een soja mayo. De smaken bij elkaar waren echt geweldig & zo leuk om nog te serveren op oudejaarsavond! Het lijkt echt een waslijst aan ingrediënten, maar veel ingrediënten liggen vaak al wel verstopt in je keukenkastjes. Geniet nog van jullie laatste twee dagen van dit jaar & ik hoop dat jullie ondanks de gekke situatie toch kunnen genieten van een gezellige jaarwisseling! 

Zo maak je het

  1. Doe alle ingrediënten voor de broodjes in een grote kom en kneed tot een deegbal. Strooi wat bloem op het keukenblad en stort het deeg erop. Kneed het deeg nu goed door voor nog zo’n 10 minuten tot je een mooi soepel deeg hebt. Als je merkt dat het deeg nog te nat is kan je altijd wat extra bloem toevoegen. Vet een schone kom in met een beetje olijfolie en leg de deegbal erin. Dek af met een schone vochtige theedoek en laat rijzen op een warme plek voor ongeveer een uur tot het deeg verdubbeld is

  2. Maak nu alvast de zoetzure komkommer en snij met een dunschiller 8 dunne plakken van de komkommer en leg in een kleine kom. Verhit de appelcider kort met de suiker en giet daarna over de komkommer, mix kort en laat goed intrekken

  3. Marineer ondertussen alvast de jackfruit en haal hiervoor eerst de jackfruit uit het blik. Trek de jackfruit uit elkaar en leg in een kom. Marineer met de gember en cayenne poeder, mix kort door elkaar en zet zolang aan de kant

  4. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en maar van elk stuk een mooie deegbal. Leg alle deegballen bijvoorbeeld op een stuk bakpapier en duw de deegballen voorzichtig wat platter met je vingers. Leg nu de vochtige theedoek weer over de 8 deegballen en laat nog eens rijzen voor 30 minuten

  5. Snipper ondertussen de ui en snij de knoflook fijn. Na een half uur, verhit dan een grote pan met een dikke bodem voor de broodjes en een kleinere pan waar je de jackfruit in gaat bakken. Bak de broodjes op laag vuur aan beiden kanten tot ze mooi goudbruin zijn. Bedek na het bakken met een theedoek zodat de broodjes zacht blijven. Giet een scheutje olijfolie in de kleine pan en fruit daar eerst de knoflook en ui in. Bak daarna de jackfruit kort mee en voeg de miso en ketjap toe. Bak dit voor een paar minuten

  6. Maak als laatst nog de soja mayo en mix hiervoor de mayonaise met de sojasaus

  7. Snij de broodjes bijna helemaal open en beleg met de jackfruit en soja mayo. Krul de zoetzure komkommer een beetje op en prik met de cocktailprikkers bovenop de broodjes. Garneer de broodjes als laatst met de alfalfa en eventueel wat zwart sesamzaad

Ingrediënten voor 8 broodjes

175 g bloem

40 g griesmeel

4 g droge gist

1 el suiker

4 g zout

75 ml yoghurt

75 ml lauwwarm water (37*C)

Inhoud van de broodjes

550 g jackfruit (1 blik)

2 sjalotjes

1 knoflook teentje

2 tl cayenne poeder

1 tl gember poeder

1 tl miso

1 el ketjap

Soja mayo

2 el (plantaardige) mayonaise

2 el sojasaus

Zoetzure komkommer

Halve komkommer

2 el (appelcider)azijn

1 el suiker

Garnering

30 g alfalfa

Zwart sesamzaad

Eetsmakelijk!