Camembert bites met pruimen, veldsla, balsamico en amandelen

 

Borrel tijd!

Prep tijd: 15 min | Totale tijd: 15 min

Het heerlijke zonnetje van afgelopen weken vraagt om feestelijke borrelhapjes! Borrelen is een van mijn favoriete bezigheden als het zonnetje schijnt & daarom wil ik aankomende tijd ook weer eens wat meer borrel inspiratie plaatsen op mijn website. Laat de lente maar beginnen!

Deze feestelijke camembert bites zijn super makkelijk om te maken. Ook kan je de pruim vervangen door perzik of bijvoorbeeld peer. Mocht je toch liever een mildere kaas willen dan kan je de camembert ook gemakkelijk vervangen door brie.

 
 

Zo maak je het

  1. Snij de pruimen door de helft, en snij uit elke helft weer 4 stukjes. Zo heb je uiteindelijk 16 partjes pruim.

  2. Snij ook de camembert in blokjes.

  3. Prik in elke prikker eerst een stukje pruim, daarna een bosje veldsla en als laatst de camembert. Leg alle prikkers op een grote schaal en besprenkel met de balsamico stroop en de amandelen. Garneer als laatst met een paar takjes verse dille en een beetje peper en zout.

Ingrediënten voor 16 stuks

2 pruimen

Veldsla

250 g camembert

Balsamico stroop

Handje amandelen (fijngehakt)

Peper en zout

Paar takjes verse dille

16 prikkers

 

Enjoy!