Vegan avocado chocolademousse

 

Een dessertje met avocado? Yes!

Prep tijd: 15 min | wachttijd: 1 uur | totale tijd: 1 uur en 15 minuten

Oh dit dessertje is zo verrassend lekker! Je zou misschien eerst denken, avocado in een dessertje? Is dat wel lekker? Maar het is echt top! De combinatie van avocado, chocolade, room en verse frambozen is echt een gouden combi en ook nog eens helemaal plantaardig!

Zoals jullie waarschijnlijk ook weten, schrijf ik maandelijks blogs voor het Better Baking Platform van Kenwood. Vorige maand schreef ik een blog over het bakken met avocado. In deze blog geef ik je ook veel tips over je hoe gezonder kan bakken en suikers zou kunnen vervangen in bakrecepten en desserts. Benieuwd naar de volledige blog over dit onderwerp? Die deze link kom je op de blog terecht.

 
 
 

Zo maak je de chocolademousse

  1. Smelt 80 g pure chocolade au bain-marie en laat afkoelen. Bewaar de andere 20 g voor de garnering.

  2. Mix de rest van de ingrediënten voor de mousse samen met de gesmolten chocolade in de foodprocessor of blender tot een gladde massa.

  3. Schep de mousse over in de schaaltjes en laat opstijven in de koeling voor minimaal een uur.

  4. Garneer de chocolademousse daarna met een eetlepel plantaardige yoghurt of kwark, verse frambozen en een beetje pure chocolade rasp.

Ingrediënten voor 6 glaasjes chocolademousse

2 rijpe avocado’s

1 el pindakaas of andere notenpasta naar keuze

150 ml plantaardige (amandel) melk

2 el agave siroop (of honing)

50 g rauw cacao poeder

100 g vegan pure chocolade

Snuf zout

Garnering

10 verse frambozen

5 el plantaardige (Griekse) yoghurt of kwark

 

Enjoy!