Chocolade bananenbrood met boekweit

 
IMG_5199-2.png

Heerlijk gezond tussendoortje & lekker om te serveren voor bij de koffie als vrienden en familie langskomen

Prep tijd: 15 min | Oven tijd: 35-45 min | Totale tijd: 50-60 min

Bananenbrood blijft zo’n lekker tussendoortje om te maken. Ik maakte voor dit weekend dit bananenbrood met chocolade omdat mijn zus gezellig op bezoek kwam & dan wilde ik natuurlijk wel iets lekkers in huis hebben! Het is ook ideaal om te maken als tussendoortje voor de hele week. Je kan bij dit recept ook nog wat heerlijke noten of stukjes pure chocolade toevoegen om het nog lekkerder te maken!

 
IMG_5202.png
IMG_5217.png
 

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180*C

  2. Breek de 4 bananen in stukjes en leg in een kom. Voeg de dadels toe en mix met een staafmixer tot een glad mengsel. Voeg het speltmeel en boekweitmeel toe en roer alles kort door elkaar. Mix nu alles met een mixer op hoge stand en voeg 1 voor 1 de eieren toe aan het beslag. Voeg als laatst ook het cacao poeder en vanille extract toe en mix alles nog goed door elkaar

  3. Vet een cakevorm in en stort het mengsel in de vorm. Snij de laatste banaan doormidden en leg op het bananenbrood en bestrooi eventueel met boekweit. Bak het brood in het midden van de oven voor zo’n 35-45 minuten. Om te kijken of het bananenbrood gaar is kan je met een saté prikker erin prikken en als deze er weer schoon uitkomt is het brood gaar, eetsmakelijk!

Ingrediënten voor 1 bananenbrood

5 rijpe bananen (4 voor in het beslag + 1 voor op het brood)

100 g speltmeel

150 boekweitmeel

8 dadels (pit verwijderd)

1 tl vanille extract

2 tl bakpoeder

3 eieren

2 el rauw cacao poeder

(plantaardige) boter voor het invetten

Eventueel boekweit als garnering

Geniet!