Chocolade Madeleines met pistache en rozenblaadjes

 

Heerlijke chocolade madeleines!

Prep tijd: 30 min | Baktijd: 12 minuten | Wachttijd: 1 uur |

Totale tijd: 1 uur en 45 minuten

Madeleines blijven zo leuk om te maken! Er zijn niet veel ingrediënten nodig voor madeleines en met deze paar ingrediënten kan je een hoop cakejes maken! Je moet alleen een klein beetje geduld hebben, want het beslag moet wel minimaal 1 uur in de koelkast rusten voordat je de madeleines in de oven kan doen. Doordat het beslag koud is, krijgen de madeleines de mooie ronde buikjes in de oven en dat wil je natuurlijk :)

Probeer ook eens deze citroen madeleines met pure chocolade en amandel, heerlijk!

 
 

Zo maak je het

Het volledige recept vind je hier op het Better Baking Platform van Kenwood

Voor 20-24 Madeleines

  • 2 eieren

  • 90 gr suiker

  • 1 tl vanille extract

  • 100 gr bloem

  • 20 gr cacaopoeder

  • 4 gr bakpoeder

  • 90 gr ongezouten boter

  • Snufje zout

Topping

  • 75 gr pure chocolade

  • 50 gr (ongezouten) pistachenoten

  • Handje gedroogde rozenblaadjes

Benodigdheden

  • Spuitzak

  • Madeleine vormpjes

Geniet!