Gevulde witlof met walnoten en gorgonzola

 

Een heerlijk voor- of bijgerecht met witlof en blauwe kaas

Prep tijd: 15 min | Totale tijd: 45 min

Steek je barbecue maar aan, dit is een heerlijk gerecht om te garen boven de kolen. Je kan met dit recept ook alle kanten op. Als je nou niet zo’n fan bent van gorgonzola, dan kan je deze natuurlijk gemakkelijk vervangen door bijvoorbeeld geitenkaas! Omdat waarschijnlijk niet iedereen een barbecue heeft staan heb ik het recept toch uitgeschreven om ze in de oven te roosteren. Maar stel dat, hoe leuk is het om even heerlijk buiten te kokerellen en wie weet lekker in de sneeuw.

 
 

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden

  2. Snij de witlof door  midden en haal de binnenste bladeren eruit. Snij deze fijn samen met de sjalotjes en het knoflook teentje. Fruit kort de knoflook en sjalotjes in een pan en voeg daarna de witlof stukjes erbij en bak samen voor een paar minuten

  3. Haal de pan van het vuur en meng alles samen met de broodkruimels in een kom. Brokkel vervolgens ook de gorgonzola en walnoten er doorheen

  4. Vul de de witlof met het mengsel en vouw ze allemaal in wat aluminiumfolie. Rooster de witlof pakketjes in de oven voor zo’n 25-30 minuten tot ze allemaal mooi geroosterd zijn

  5. Haal de witlof pakketjes uit de oven en besprenkel nog met een beetje walnootolie. Je kan de witlof leuk serveren door ze in te pakken met een feestelijk touwtje

Ingrediënten voor 4 personen

Gevulde witlof

4 witlof

1 teentje knoflook

2 sjalotje

Handje walnoten

150 g gorgonzola

40 g broodkruimels (paneermeel)


Garnering

Walnootolie

Touwtje

Enjoy!