Tostada met pulled aubergine, tzatziki en ingelegde rode ui

 

Comfort food time!

Prep tijd: 15 min | Oven tijd: 50 min | Totale tijd: 1 uur en 5 minuten (plus 4 uur voor de ingelegde rode ui)

Tostada’s for dinner! Altijd een goed idee als je het mij vraag! Een tostada is een geroosterde tortilla waardoor de tortilla’s knapperig worden, lekker Mexicaans. Ik heb er zelf een kleine Griekse en Mediterrane twist aan gegeven door de tostada’s te garneren met huisgemaakte tzatziki en pulled aubergine. De pulled aubergine is echt een ideale manier om vlees te vervangen in een gerecht. Ik heb ze in dit gerecht gemarineerd met ketjap, paprika en cayenne poeder. Door de cayenne wordt de aubergine lekker een beetje pittig, dit past weer super bij de frisse tzatziki!

 
 

Zo maak je het

  1. Maak een dag van tevoren of het liefst minimaal 4 uur van tevoren de ingelegde rode ui. Haal hiervoor de schil van de ui en snij vanaf het midden in. Als je nu dunne ringen van de ui snijdt, krijg je uiteindelijk lange slierten rode ui. Leg de slierten in een kommetje en giet de appelciderazijn eroverheen. Dek tot gebruik af.

  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  3. Snij de aubergines door de helft, leg in een ovenschaal met de opengesneden kant naar boven en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Rooster in de oven voor 50 minuten.

  4. Maak ondertussen de tzatziki en schep daarvoor de Griekse yoghurt in een kom. Rasp de helft van de komkommer hierover en mix met een fijngesneden knoflook teen en fijngesneden muntblaadjes. Maak verder op smaak met peper en zout. Snij met een dunschiller slierten van de overgebleven helft van de komkommer en zet zo lang aan de kant.

  5. Om de tostada’s te maken, smeer de tortilla’s in met olijfolie en besprenkel met de Za’atar. Bak de tortilla’s in de oven voor 6-8 minuten tot ze mooi knapperig zijn. De tortilla’s kan je ook terwijl de aubergine in de oven zit alvast erbij bakken in de oven.

  6. Als de aubergine klaar is, haal het vruchtvlees uit de aubergines met behulp van een vork om slierten te maken. Meng de aubergine met het paprikapoeder, cayenne poeder en ketjap. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de aubergine nog even kort met de kruiden.

  7. Beleg de tostada’s met de tzatziki, pulled aubergine, de komkommerslierten, ingelegde ui en garneer met verse peterselie.

Ingrediënten voor 6 tostada’s

2 aubergines

6 kleine tortilla’s

1 rode ui

1 teen knoflook

1 komkommer

Paar takjes verse munt

2 el appelciderazijn

1 tl cayenne poeder

2 tl paprikapoeder

1 el Za’atar

2 el ketjap

350 g Griekse yoghurt

Peper en zout

Olijfolie

Verse platte peterselie

Geniet!