Brood met radijsjes, gember en geitenkaas

 
IMG_3612.JPG

Een heerlijk gezond lunch gerecht met radijsjes.

Prep tijd: 10 min | Oven tijd: 10 min | totale tijd: 20 min

Heerlijk broodje voor als lunch. Radijsjes zijn lekker knapperig en pittig van smaak en de combinatie met geitenkaas en gember maakt het helemaal af. TIP: maak van de bladeren die aan de radijsjes zitten een heerlijke pesto & gooi ze niet zo maar weg.

Ik gooi zelf niet graag eten weg en ben vaak opzoek naar oplossingen om zo min mogelijk weg te hoeven gooien. Als je pesto maakt van de bladeren van de radijsjes kan je het een paar dagen bewaren & meerdere dagen nog genieten van de heerlijke smaken.

TIP

Gooi de bladeren van radijs niet zo maar weg, maar maak er een heerlijke pesto van! Mix daarvoor de groene bladeren met een handje geroosterde pijnboompitjes (of andere noten), een flinke scheut olijfolie en een handje parmezaanse kaas. Mix in een foodprocessor of met een staafmixer en maak op smaak met peper en zout. Ook een heerlijk extraatje voor op dit broodje :)

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200*C graden.

  2. Verwijder de loven van de radijsjes en snij vervolgens de radijsjes in dunne plakken (bewaar de loven eventueel om een pesto te maken). Leg de helft van de gesneden radijsjes op een bakplaat samen met de sneetjes brood en besprenkel met olijfolie en peper en zout.

  3. Rasp de gember over de radijsjes op de bakplaat en rooster samen met het brood zo'n 10 minuten in het midden van de oven.

  4. Als het brood en de radijsjes lekker knapperig zijn kan je ze uit de oven halen en het brood beleggen met rucola, geitenkaas, de rauwe en geroosterde radijsjes, walnoten en kiemgroente. Maak verder op smaak met zout en peper.

Ingrediënten voor 4 broodjes

4 sneedjes brood

8 radijsjes

60 g geitenkaas

Handje rucola

1 cm verse gember (of 1 tl poeder)

Handje walnoten

Peper en zout

Olijfolie

Handje kiemgroente

 

Enjoy!