Kokos chia pudding met mango en walnoten

 
IMG_4634.JPG

Een super lekker, gezond en makkelijk ontbijtje die je de avond ervoor al helemaal kan voorbereiden

Prep tijd: 15 min | Rust tijd: 2 uur | Totale tijd: 2 uur en 15 min

Zin in een lekker gezond ontbijtje? Ik vind een chia pudding als ontbijt echt ideaal. Je kan alles de avond ervoor al voorbereiden, de hele nacht in de koelkast laten staan & de volgende ochtend heb je een heerlijk verrassend ontbijtje!

Chiazaad is een superfood & dus super gezond. Het zit boordevol vitamines, vezels, eiwitten en mineralen en dus perfect voor een goed ontbijtje. Als je het chiazaad met (plantaardige)melk laat weken voor minstens 2 uur, dan neemt het chiazaad de melk op en krijgt het geheel een pudding achtige structuur. Chia heeft zelf niet een hele speciale smaak, maar je kan het zo zoet maken als je zelf wilt door wat extra siroop toe te voegen, of bijvoorbeeld kaneel, cacao of extra fruit.

Bereidingswijze

  1. Meng het chiazaad met de kokosmelk en zet in de koelkast. Na 10 minuten, roer nog even goed door elkaar en laat het daarna de hele nacht of minstens 2 uur in de koelkast staan.

  2. Als de pudding klaar is, snij de mango in stukjes en pureer de helft met een staafmixer tot een glad mengsel.

  3. Vul de glaasjes eerst met de muesli, daarna met de helft van de chia pudding, dan een laag met de gepureerde mango, de laatste helft van de chia pudding en top op met wat Griekse yoghurt, mango, walnoten en de kokosrasp.

Ingrediënten voor 2 personen

35 g chiazaad

200 ml kokosmelk

1 mango

2 el muesli

2 el Griekse yoghurt

1 handje walnoten

2 tl kokosrasp