Radijsjes soep met rode biet en pastinaak

 
IMG_3629.JPG

Heerlijke aardse soep bomvol lekkere groentes

Prep tijd: 10 min | Oven & kook tijd: 30 min | Totale tijd: 40 min

Soep maken is zo makkelijk & ik maak altijd lekker veel zodat ik er meerdere dagen van kan genieten. Als tussendoortje, als voorgerecht of een lekkere grote kom als hoofdgerecht met een stukje brood erbij, jam!

Radijsjes vind ik heerlijk en de combinatie met rode biet en pastinaak maakt het helemaal af.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200*C.

  2. Schil de pastinaak en snij daarna met het schilmesje een paar dunne slierten voor de pastinaak chips en zet aan de kant.

  3. Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Was de radijsjes met water, verwijder de loven als deze erop zitten en snij de radijsjes in vieren. Snij ook de rode biet en pastinaak in soort gelijke blokjes.

  4. Verhit de olie in een pan en fruit de knoflook en ui kort. Bak nu ook de radijsjes, rode biet en pastinaak mee voor ongeveer 5 minuten. Voeg het kokend water en bouillon blokje toe aan de pan en kook alles samen voor 15 minuten.

  5. Leg ondertussen de pastinaak slierten op een bakplaat en besprenkel met olie en peper en zout. Bak ze vervolgens in het midden van de oven voor 10-15 minuten. Kijk af en toe wel even of de pastinaak niet zwart wordt.

  6. Als de groentes in de pan gaar zijn, pureer dan de soep fijn met een staafmixer en maak verder op smaak met peper en zout.

  7. Verdeel de soep over de kommen en maak af met een paar stukjes van de pastinaak chips en maak verder op smaak met peper en zout.

Ingrediënten voor 4 personen

200 g radijsjes

1 rode biet (gekookte)

1 pastinaak

1 rode ui

1 teentje knoflook

1 L kokend water

1 groentebouillonblokje

Olijfolie

Peper en zout


 

Eetsmakelijk!