Baileys chocolade mousse met mascarpone room

 

Een dessert voor de echte chocolade liefhebbers!

Prep tijd: 25 min | Totale tijd: minimaal 2,5 uur

Chocolade mousse in combinatie met Baileys, ik zou dit het liefst elke avond willen eten! Bij Baileys krijg ik ook altijd wel echt een winters gevoel en drink ik vaak nog even een klein glaasje op donkere winterse avonden, hierdoor zijn de winterse avonden zo slecht nog niet. En het mooie is, als je dit gerecht maakt heb je meteen weer een goed excuus om een hele fles Baileys aan te schaffen.

 
 
 

Zo maak je het

  1. Splits de eieren en klop de eiwitten met de suiker stijf in een vetvrije kom. Klop daarna in een andere kom ook de slagroom stijf

  2. Smelt vervolgens de chocolade au bain-marie en laat even afkoelen. Giet nu de chocolade beetje bij beetje bij het eigeel terwijl je goed roert met een garde. Voeg als laatst de baileys erbij. Het kan zijn dat er klontjes ontstaan bij het mengsel, zet dan de kom weer au bain-marie op klein vuur en roer tot je een gladde massa hebt

  3. Spatel het mengsel vervolgens door de slagroom en voeg als laatst het opgeklopte eiwit toe. Spatel het eiwit kort door het beslag zodat het mengsel wel luchtig blijft

  4. Giet het mengsel in de gewenste glaasjes en laat voor minimaal 2 uur opstijven in de koelkast

  5. Maak voor het serveren de mascarpone room en mix hiervoor de mascarpone met de suiker kort met een mixer tot een gladde massa. Spuit de mascarpone room door middel van een spuitzak op de chocolade mousse of houd een lepel onder de warme kraan en schep een mooie schep uit de mascarpone room. Garneer de chocolade mousse als laatst nog met een beetje cacao poeder

Ingrediënten voor 4 personen

Chocolade mousse

150 g melkchocolade

200 ml verse slagroom

50 ml Baileys

2 eieren

50 g witte basterdsuiker


Mascarpone room

125 g mascarpone

1 el suiker


Garnering

1 el cacao poeder


Benodigdheden

Mixer

Spuitzak

 

Eetsmakelijk!