Vegan chocolade mousse

 

Gezond, snel, plantaardig & ook nog eens mega lekker!

Prep tijd: 10 min | Wachttijd 3-4 uur | Totale tijd: 3-4 uur

Vegan chocolade mousse met maar 3 ingrediënten en een bereidingstijd van 10 minuten! En weet je wat nog leuker is? Deze chocolade mousse is ook nog eens veel gezonder dan de normale chocolade mousse. Er zitten namelijk geen toegevoegde suikers in, alleen dadels, plantaardige melk en vegan chocolade, that’s it :)

Met dit basisrecept kan je ook nog eens eindeloos variëren! Ik gebruikte zelf ongezoete amandelmelk, maar je kan natuurlijk ook kokosmelk of havermelk toevoegen. Ook kan je bijvoorbeeld nog een scheutje espresso, baileys of amaretto toevoegen of aftoppen met kokosrasp, amandelen, hazelnoten noem het maar op.

Ook zou je nog kunnen variëren met de chocolade die je gebruikt. Ik gebruikte zelf de vegan pure chocolade, maar tegenwoordig heb je ook zo veel andere lekkere vegan chocolade smaken met bijvoorbeeld karamel zeezout.

 
 
 

Zo maak je het

  1. Smelt de chocolade au bain-marie.

  2. Mix de dadels met de amandelmelk en de gesmolten chocolade in een foodprocessor of blender tot een glad geheel. Verdeel over 4 schaaltjes en zet in de koelkast voor ongeveer 3-4 uur om ze op te laten stijven.

  3. Garneer met eventueel nog wat fijn gehakte chocolade of een andere topping.

Ingrediënten voor 4 personen

100 g (vegan) chocolade

200 ml amandelmelk

6 medjoul dadels (pit verwijderd)

 

Geniet!