Pepernoten tiramisu met amaretto

 

Een leuk dessertje voor sinterklaasavond!

Prep tijd: 20 min

Het is weer bijna Sinterklaas & dat betekent dat het weer tijd is voor lekkernijen met pepernoten! Voor het Better Baking platform heb ik een uitgebreide blog geschreven over het maken van kruidnoten, een ideale weekend activiteit met vrienden of familie! Met deze huisgemaakte kruidnoten kan je weer hele lekkere dessertjes maken, zoals deze pepernoten tiramisu met Amaretto.

Voor dit recept zou je ook kruidnoten uit de winkel kunnen gebruiken, maar huisgemaakt blijft toch net iets specialer. Benieuwd naar de blog over het maken van pepernoten? Via deze link lees je de gehele blog.

 
 
 

Zo maak je het

  1. Klop de mascarpone op met de slagroom en de suiker tot het een stevige room. Doe de mascarpone crème in een spuitzak.

  2. Leg in elk glaasje 3 pepernoten en giet hier een klein scheutje amaretto overheen. Spuit vervolgens een laagje van de mascarpone crème over de pepernoten heen. Herhaal deze stappen bij elk glaasje nog een keer zodat je in elk glaasje twee lagen pepernoten en mascarpone crème hebt.

  3. Besprenkel over elk glaasje de pure chocolade en de speculaaskruiden.

  4. Je kan dit dessert goed van tevoren maken en het gehele glas in de koelkast zetten voordat je het dessert gaat serveren of je kan de mascarpone in de spuitzak in de koelkast bewaren en het dessert op het laatste moment afmaken.

Ingrediënten voor 6 glaasjes

36 (huisgemaakte) pepernoten

Ongeveer 100 ml amaretto

250 g mascarpone

50 g kristalsuiker

125 ml slagroom

1 tl speculaaskruiden

2 blokjes pure chocolade (geraspt)

 

Enjoy!