Mini chocolade taartjes met Monchou

 
IMG_5559.png

Heerlijk chocolade dessertje. Leuk om te serveren bij een etentje of lekker voor bij de koffie met je vrienden en familie!

Prep tijd: 30 min | Oven tijd: 20 min | Totale tijd: 1 uur

Time for dessert! Heb jij ze al langs zien komen gisteren? Ik ben altijd al een echte chocolade liefhebber geweest & met het koude weer op komst dacht ik, het is weer tijd voor een heerlijk chocolade dessertje! De viooltjes op de cakejes vond ik dit weekend nog toen ik in de groenten tuin was & ze staan geweldig op dit dessertje.

 
IMG_5533.png
IMG_5567.png
 
 

Zo maak je he

  1. Verwarm de oven voor op 180*C

  2. Smelt 100 g van de chocolade au bain-marie en snij 80 g van de chocolade in kleine stukjes. Mix daarna 200 g roomboter met de basterd suiker tot een romig beslag. Voeg nu beetje bij beetje het bakmeel en vanille suiker bij het beslag en mix tot alles goed is opgenomen. Voeg daarna de eieren een voor een toe en mix tot je een luchtig beslag hebt. Spatel als laatst de gesmolten en stukjes chocolade door het beslag

  3. Vet je bakvorm in met boter of bakspray. Ik gebruike een siliconen bakvorm waar je 11 mini cakejes in kan maken. Stort het deeg in de vormpjes en bak in het midden van de oven voor zo’n 20 min. Als je een grotere vorm gaat gebruiken heeft de cake waarschijnlijk langer nodig om gaar te worden. Om te checken of het deeg gaar is kan je met een saté prikker in de cake prikken, als er geen deeg aan vast blijft zitten is je cake gaar. Laat de cakejes goed afkoelen als ze uit de oven komen

  4. Voor de Monchou topping, klop eerst de boter romig. Voeg daarna de Monchou en vanille extract toe en mix tot een romig beslag. Zet je mixer op een lage stand en voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe en als alles goed is opgenomen kan je nog kort op een hogere stand mixen voor een luchtig resultaat

  5. Om de cakejes af te maken, doe het Monchou beslag in een spuitzak. Snij de cakejes horizontaal door de helft en beleg met een laagje Monchou door middel van de spuitzak. Leg de helft van het cakeje er weer op spuit de Monchou op de bovenkant in een rondje naar binnen. Bestrooi de cakejes met cacao en met de laatste 20 g fijngesneden chocolade

Ingrediënten voor 27 cakejes

200 g zelfrijzendbakmeel

200 g bruine basterd suiker

200 g pure chocolade

2 tl vanille suiker

4 eieren

200 g ongezouten roomboter

Roomkaas topping

150 g poedersuiker

200 g roomkaas

130 g ongezouten roomboter

vanille extract

Eventueel een paar eetbare bloemen zoals viooltjes

 

Geniet!