Mini pavlova’s met gekarameliseerde kaki, mascarpone en tuinkers

 
IMG_6082.jpg

Het is weer kaki seizoen! Tijd om samen te genieten van dit heerlijke dessert met gekarameliseerde kaki

Prep tijd: 30 min | Oven tijd: 1,5 uur | Totale tijd: 2 uur

Het is weer kaki seizoen! Kaki is een soort fruit wat waarschijnlijk niet iedereen dagelijks eet, maar het schijnt heel gezond te zijn & ook nog eens super lekker van smaak! Nu ik dit lekkere fruit weer zag liggen tijdens het boodschappen doen wilde ik eens een lekker receptje maken voor jullie. Het is een heerlijk dessertje geworden met pavlova, gekarameliseerde kaki, mascarpone en tuinkers. Het maken van dit recept is niet ingewikkeld, maar je moet wel even geduld hebben want de pavlova’s moeten 1,5 uur in de oven. Maar het is het wachten zeker waard!

Door het gebruik van maizena krijgen deze pavlova’s een heerlijke krokante buitenkant en een smeuïge binnenkant, zo lekker!

 
IMG_6086.jpg
IMG_6074.jpg
 
 

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 100*C

  2. Klop de eiwitten, kristalsuiker, het citroensap en de maizena op in een vetvrije kom en mix tot het mengsel goed stijf is

  3. Verdeel het mengsel op bakpapier in 10 kleine pavlova’s. Je kan dit doen door bijvoorbeeld gebruik te maken van een spuitzak of gewoon door middel van een lepel en zo verschillende toefjes te maken. Ik gebruik altijd wel een lepel om nog kleine holletjes te drukken in de toefjes om later de mascarpone in te doen

  4. Bak nu de pavlova’s in het midden van de oven voor 1,5 uur

  5. Als de pavlova’s bijna klaar zijn, begin dan met het karameliseren van de kaki. Snij de kaki eerst in dunne schijfjes. Verwarm daarna een pan op middelhoog vuur met de ongezouten roomboter en bak hier de kaki in samen met 1 el suiker voor ongeveer 5 minuten

  6. Klop als laatst nog de mascarpone op met een mixer. Haal de pavlova’s uit de oven en haal ze voorzichtig van het bakpapier af. Beleg de pavlova’s met de mascarpone, gekarameliseerde kaki en tuinkers

Ingrediënten voor 10 mini pavlova’s

2 eiwitten

100 g kristalsuiker

1,5 tl maizena

Sap van een halve citroen

1 kaki

1 el suiker

1 el ongezouten roomboter

250 g mascarpone

Handje verse tuinkers

 

Geniet!