Appel pruimentaart met gember met een bodem van dadels

 
IMG_4670.jpg

Heerlijke zomerse taart zonder toegevoegde suikers, gezond genieten dus!

Prep tijd: 30 min | Oventijd: 45 min | Rust tijd: 4 uur | Totale tijd: 5 uur

Een heerlijke zomerse taart met geen toegevoegde suikers. Door de combinatie van een dadel bodem, pruimen, appels, citroen, gember en ahoornsiroop is de taart heerlijk zoet van smaak en zijn extra’s suikers ook niet nodig. Ik heb als topping nog wat zwarte en rode bessen toegevoegd die ik nog over had van de biologische tuin in Haarlem en daardoor kreeg de taart ook nog een heerlijk zuurtje erbij. Heerlijk genieten dus!

 
IMG_4530.jpg
IMG_4663.jpg
 

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 170*C. Vet ook alvast een springvorm van 20 of 23 cm in met een beetje boter of bakspray en beleg de onderkant met bakpapier

  2. Week de dadels 10 minuten in heet water water en laat daarna goed uitlekken

  3. Maal tussendoor 100 gram van de havermout fijn in een foodprocessor tot je een dun meel hebt en mix daarna samen met de dadels, 100 gram van de amandelmeel, appelmoes een snuf zout, kaneel en 2 eieren tot een mooi deeg

  4. Stort het deeg in de springvorm en verdeel goed over de bodem. Mix daarna de monchou met het laatste ei samen en verdeel ook op de bodemlaag

  5. Zet een pan op het vuur en laat de kokosolie smelten. Snij daarna de appel in kleine stukjes en de pruimen in partjes. Mix de appel stukjes met het citroensap en 2 cm fijngesneden gember. Verdeel de appelstukjes eerst over de roomkaas en verdeel daarna de pruim als een waaier over de appels. Meng daarna de laatste 50 gram havermout en 50 gram amandelmeel met de kokosolie tot een kruimeldeeg en verdeel over de pruimen

  6. Bak daarna de taart in het midden van de oven voor ongeveer 45 minuten en laat daarna goed afkoelen. Zet daarna de taart nog voor 4 uur in de koelkast, hierdoor kan de monchou nog goed opstijven en wordt de taart steviger 

Ingrediënten voor 12 taart puntjes

150 g havermout

80 g dadels zonder pit

150 g amandelmeel

100 g appelmoes zonder suiker

3 eieren

200 g monchou (roomkaas) 

2 cm verse gember

2 el kaneel

Sap van een halve citroen

2 appels

8 pruimen

2 el kokosolie

2 el ahoornsiroop of honing

Boter of bakspray voor het invetten

Snuf zout

Geniet!