Vegan pompoen bananenbrood met tahini en cranberry’s

 
IMG_4377.jpg

Lekker & gezond! heerlijk als tussendoortje voor bij de koffie.

Prep tijd: 20 min | Oven tijd: 50-60 min | Totale tijd: 1 uur en 10 min

Bananenbrood met pompoen? Jazeker! Ik had nog wat pompoen over en ik dacht waarom ook niet & ik vond het super lekker! Ik heb een keer geen ei gebruikt maar gemalen lijnzaad met water, dit heeft hetzelfde effect als ei & het geeft ook nog eens een lekkere nootachtige smaak aan het bananenbrood. Misschien een lekker ideetje voor dit weekend?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180*C.

  2. Schil de flespompoen en snij in blokjes. Kook de pompoen in 10 minuten gaar, giet af en pureer met een staafmixer tot een gladde puree. 

  3. Mix het lijnzaad met het water en zet voor 10 minuten aan de kant zodat het goed kan intrekken.

  4. Meng ondertussen in een grote kom het havermeel, havermout, baking soda, bakpoeder en zout. Prak in een andere kom de banaan tot een smeuïge massa en meng samen met het lijnzaad, pompoen puree, tahini en appelciderazijn. Mix daarna beetje bij beetje met een mixer het bananen mengsel bij de droge ingrediënten en mix voor een paar minuten tot je een gladde massa hebt. Voeg als laatst nog de cranberry’s toe aan het beslag en meng even kort door elkaar.

  5. Vet een cakeblik in met plantaardige of normale boter en stort het beslag in de vorm. Bestrooi als laatst nog wat havermout en de pompoenpitten op de cake en bak de cake voor 50-60 minuten in het midden van de oven.

  6. Laat de cake eerst nog 10 minuten afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

Ingrediënten voor 1 bananenbrood

200 g flespompoen

2 rijpe bananen

180 g havermeel (gemalen havermout)

40 g havermout

2 el lijnzaad gemalen

6 el water

1 el appelciderazijn

1 tl baking soda

2 tl bakpoeder

2 el tahini

1,5 handje cranberry’s

1 handje pompoenpitten

(plantaardige) boter voor het invetten

Snuf zout

Geniet!