Tulband met sinaasappel, amandelen, witte chocolade en gember

 

Een heerlijke frisse tulband cake

Prep tijd: 30 min | Baktijd: 1 uur | Wachttijd: 15 uur |

Totale tijd: 1 uur en 45 minuten

Een tulband cake bakken is altijd een goed idee! Heerlijk voor bij de koffie, voor als dessert of gewoon lekker tussendoor. Ik maakte deze tulband cake met sinaasappel, gember, witte chocolade en amandelen. Lekker fris, smeuïg van binnen en met een krokante korst.

 
 

Zo maak je het

Lees het volledige recept hier op Better Baking platform van Kenwood

Ingrediënten cake

  • 350 gr bloem

  • 300 gr fijne suiker

  • 300 gr ongezouten roomboter (kamertemperatuur)

  • 6 eieren

  • 10 gr bakpoeder

  • sap en rasp van 2 sinaasappels

  • 2 tl rasp van verse gember (schil verwijderd)

  • 125 g ongezouten amandelen

  • snuf zout

Topping

  • 1/2 sinaasappel (dunne plakjes)

  • Handje geschaafde amandel

  • 200 gr witte chocolade

Benodigdheden

  • Tulband vorm 25cm

Eetsmakelijk!