Vegan chocolade stapeltaart met paaseitjes

 

Vegan pasen, easy! met deze plantaardige chocolade paastaart.

Prep tijd: 30 min | Baktijd: 35 minuten | Wachttijd: 30-45 min|

Totale tijd: 1 uur en 45 minuten

Vegan de paasdagen doorkomen? Dat gaat hoe dan ook lukken met deze heerlijke vegan chocolade paastaart! Het lijkt soms nog ingewikkeld om plantaardig te bakken en het is ook zeker even uitproberen, maar als je eenmaal doorhebt waar je eieren voor kan vervangen dan gaat er echt een wereld voor je open! Voor het Better Baking Platform van Kenwood heb ik weer een blog geschreven en dit keer ook over ei vervangers. Ik geef je in deze blog een aantal tips om eieren te vervangen in het bakken met daarbij ook nog leuke tips voor een vegan paasbrunch! De blog vind je hier op Better Baking.

Naast deze blog heb ik ook het recept gedeeld van deze heerlijke vegan stapeltaart met een chocolade en koffie crème. Super leuk om te bakken tijdens pasen en iedereen eens te verrassen met hoe lekker vegan taarten kunnen zijn!

 
 

Zo maak je het

 1.      Verwarm de oven voor op 175 graden met boven en onderwarmte.

2.     Mix eerst alle droge ingrediënten in je keukenmachine of met een garde. Voeg nu beetje voor beetje de plantaardige melk toe tot alles goed is opgenomen. Voeg nu ook de appelmoes, appelcider azijn, het vanille extract en de gesmolten kokosolie toe aan het beslag.

3.    Als je springvormen hebt met een losse bodem, bedek deze bodem dan eerst met bakpapier. Vet vervolgens beide vormen helemaal in met plantaardige boter of met bakspray. Bak de taarten vervolgens in de oven voor zo’n 35 minuten tot ze helemaal gaar zijn. Laat vervolgens helemaal afkoelen.

4.    Maak ondertussen de botercrème. Zet alvast 1 espresso en laat goed afkoelen. Smelt ook de chocolade au bain-marie en laat ook afkoelen. Mix daarna de plantaardige boter luchtig in je keukenmachine. Zeef de poedersuiker en voeg deze beetje bij beetje toe aan de boter. Voeg daarna de gesmolten chocolade en espresso toe en mix tot een glad geheel. Doe de botercrème in een spuitzak.

5.    Spuit op allebei de taarten toefjes van de vegan botercrème en leg de taarten op elkaar. Versier de bovenste laag nog met verse blauwe bessen, vegan paaseitjes en een paar takjes verse tijm.

Ingrediënten voor 1 stapeltaart

250 ml plantaardige melk

100 g appelmoes zonder suiker

Scheutje appelcider azijn

Scheutje vanille extract -naar recept

100 ml gesmolten kokosolie

200 g bloem

50 g cacao poeder

100 g kristalsuiker

16 g bakpoeder

Snuf zout

 

Vegan botercrème

200 g plantaardige boter (kamertemperatuur)

50 g vegan pure chocolade

60 g poedersuiker

1 espresso shot

 

Topping

Vegan paaseitjes

Blauwe bessen

Verse tijm takjes

 

Benodigdheden

Keukenmachine

2 springvormen van 18 cm doorsnede

1 spuitzakMadeleine vormpjes

Geniet!