Plaattaart met truffel, aubergine, paddenstoelen en parmezaan

 
IMG_7962.jpg

Easy on Friday! Heerlijke makkelijke plaattaart om je weekend goed mee te beginnen.

Prep tijd: 10 min | Oven tijd: 25-30 min | Totale tijd: 35-40 min

Deze plaattaart is perfect om het weekend mee te beginnen, easy, lekker en snel! Voor truffel kan je mij eigenlijk altijd wakker maken en in combinatie met deze ingrediënten, echt te lekker! Ik ga dit weekend ook even lekker rustig aan doen & misschien nog wat lekkere winterse gerechtjes maken om de kou en sneeuwstorm van dit weekend door te komen. Misschien een lekkere curry? 

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden

  2. Rol het bladerdeeg uit en leg op een bakpapier op je bakplaat. Keep met een mes randen in het bladerdeeg, zo’n 1 cm van de rand (doe dit voorzichtig en snij niet helemaal door het deeg heen). Prik daarna in het middelste gedeelte ook gaatjes in het deeg met een vork voor de luchtigheid

  3. Mix de crème fraîche met de truffel tapenade en een fijngesneden knoflook teentje en besmeer op de plaattaart, maar laat de buitenste rand vrij

  4. Snij vervolgens de aubergine in dunne ronde plakjes en snij de paddenstoelen in vieren. Verdeel eerst de aubergine over de plaattaart en verdeel daar overheen de paddenstoelen. Besprenkel met peper en zout en een beetje olijfolie. Smeer als laatst de randen in met een opgeklopt ei (of het maïzena mengsel als je geen ei wilt gebruiken) zodat de randen mooi bruin worden tijdens het bakken

  5. Bak de plaattaart in het midden van de oven voor zo’n 25-30 minuten tot deze mooi gaar is

  6. Voor het serveren, besprenkel de plaattaart met de parmezaanse kaas en de rucola

Ingrediënten voor 1 plaattaart

1 rol vers bladerdeeg

1 aubergine

250 g kastanje champignons (of andere paddenstoelen)

4 tl truffel tapenade

150 g crème fraîche

1 knoflook teentje

40 g parmezaanse kaas

2 handjes rucola

1 ei of een el maïzena opgelost in warm water

Peper en zout

Olijfolie

Geniet!