Risotto met paddenstoelen, truffel en een schuim van parmezaan

 
IMG_5278.png

Heerlijke paddenstoelen risotto met truffel en een schuim van parmezaan

Prep tijd: 20 min | Totale tijd: 40 min

Risotto, een van mijn favoriete recepten! & dan ook nog de combinatie van paddenstoelen truffel en parmezaan, zo lekker! Met het behulp van een sifron kan je heel veel verschillende soorten schuimen maken, je kan het zo gek niet verzinnen. In dit recept een heerlijk schuim van parmezaan! Je kan deze risotto ook maken zonder het schuim van parmezaan, maar als je een sifron in huis hebt is het zeker het proberen waard.

Zo maak je het

  1. Zet 1 liter kokend water op met 1 blokje paddenstoelen bouillon en laat koken op een laag vuurtje

  2. Snij de champignons in blokjes of plakjes, snipper de ui en snij de knoflook fijn. Fruit als eerst de ui en knoflook in de pan en voeg daarna de risotto rijst toe en bak tot de rijst glazig is. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon bij de rijst en blijf goed roeren tot de bouillon is opgenomen. Blijf dit herhalen tot de rijst helemaal gaar is, dit duurt meestal zo’n 20 minuten

  3. Kook ondertussen ook de room met melk op en voeg de parmezaanse kaas toe en laat dit goed smelten. Draai dit mengsel fijn in een keukenmachine of gebruik een staafmixer en zeef daarna goed voordat je het in de sifon giet. Gebruik voor de sifon 1-2 gaspatronen tot je mooi schuim krijgt.

  4. Bak in een andere pan de champignons en beukenzwammen in een beetje olie en voeg deze toe bij de risotto rijst wanneer deze gaar is. Voeg als laatst nog een klontje boter toe en roer nog even goed door en maak verder op smaak met peper en zout

  5. Verdeel op elk bord wat schuim van parmezaan en leg daarin de paddenstoelen risotto. Giet op elk bord een scheutje truffel olie en maak eventueel af met affilla cress als garnering

Ingrediënten voor 4 personen

300 g risotto rijst

1 ui

1 teentje knoflook

400 g katanje champignons

150 g beukenzwam 

1 liter paddenstoelen bouillon 

Klontje (plantaardige) boter

Truffel olie

Affilla cress

Olijfolie

Peper en zout


Schuim van parmezaan

250 g parmezaanse kaas

225 g room

225 g melk

Benodigdheden

1-2 gaspatronen

Sifron

Zeef

Geniet!