Flammkuchen met courgette, pompoen, rode kool, kerrie en tijm

 

Heerlijk makkelijk en snel gerecht dat zo op tafel staat

Prep tijd: 10 min | Kook tijd: 30 min | Totale tijd: 40 min

Nog een heerlijk makkelijk en snel gerecht om te maken, het is maximaal 10 minuutjes werk om het voor te bereiden & na 15 minuten in de oven kan je al lekker eten! Het originele flammkuchen recept van vroeger werd geserveerd met crème fraîche, bacon en ui, maar het leuke is, je kan hem natuurlijk beleggen met alles dat je lekker vindt! Ik vind het flammkuchen deeg van tante Fanny echt een uitvinding, je kan deze gewoon vinden in de supermarkt & je kan blijven combineren met verschillende toppings.

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220*C graden

  2. Snij de knoflook fijn en mix in een kom met de crème fraîche, kerrie poeder, sap van een halve citroen en peper en zout

  3. Snij de flespompoen in kleine blokjes (je kan kiezen met of zonder schil), snij de rode kool in reepjes en rasp slierten van de courgette

  4. Rol vervolgens het deeg uit en keep met een mes randen in het deeg, zo’n 1 cm van de rand (doe dit voorzichtig en snij niet helemaal door het deeg heen). Beleg het deeg met de crème fraîche met kerrie en bedek daarna met de courgette slierten, pompoen en rode kool. Besprenkel als laatst de flammkuchen nog met de verse tijm en met peper, zout en een beetje kerrie poeder

  5. Bak de flammkuchen in het midden van de oven voor 15 minuten tot de buitenrand mooi goudbruin is

Ingrediënten voor 3-4 personen

1 flammkuchendeeg (tante Fanny)

1 courgette

Halve flespompoen

4 rode kool bladeren

200 g crème fraîche

1 el kerrie poeder

1 knoflook teentje

Sap van een halve citroen

Paar takjes verse tijm

Peper en zout

Eetsmakelijk!