Versgebakken naanbrood met tzatziki, spinazie falafel en gegrilde halloumi

 
IMG_4453.jpg

Naanbrood pizza met frisse tzatziki en huisgemaakte spinazie falafel, een feest voor op tafel!

Prep tijd: 30 min | Rust tijd falafel: 30 min | Bak tijd: 20 min | Totale tijd: 1 uur en 20 min

Het naanbrood recept wat ik eerder had geplaatst werd massaal door jullie gemaakt & daarom heb ik een heerlijke variatie bedacht! Ik heb het naanbrood belegd met verse tzatziki, huisgemaakte spinazie falafel & gegrilde halloumi, zo lekker! Het kost even iets meer tijd om zelf ook de falafel te maken, maar die kan je natuurlijk ook vervangen door jou favoriete falafel uit de supermarkt. Maar toch, zelf maken vind ik altijd wel een feestje.

Zo maak je het

  1. Voor de spinazie falafel, mix 2/3 van de kikkererwten, sap van een halve citroen, 200 g spinazie, havermout, tahini, 2 teentjes knoflook, peterselie en komijnzaad in een foodprocessor tot een dik glad mengsel. Schep de laatste kikkererwten door het beslag zodat er een paar grote stukken kikkererwten in de falafel zitten, maak verder op smaak met peper en zout en bewaar het mengsel in de koelkast voor een half uurtje, hierdoor kan je straks makkelijker de falafel balletjes maken.

  2. Snij ondertussen het laatste knoflook teentje fijn en mix samen met de olie en rozemarijn. Mix het zelfrijzend bakmeel en de yoghurt in een kom en mix tot een stevig deeg. Als je een stevig deeg hebt, besprenkel een schoon keukenblad met meel en kneed het deeg daarop nog even goed door voor en paar minuten. Verdeel het deeg daarna in vier gelijke stukken en rol ze met een deegroller uit tot een grote ronde vorm van ongeveer 0.5 cm dik. TIP Zorg er altijd voor dat er genoeg meel ligt op het keukenblad, anders blijft het naanbrood plakken aan het oppervlak als je het uitrolt. Verwarm vervolgens een grillpan of koekenpan zonder olie en leg het brood in de pan en besmeer de bovenkant met de kruidenolie. Als de onderkant goudbruin is draai je de broden om en bak je ze nog kort tot de andere kant ook gaar is. Om het extra lekker te maken kan je ook de andere kant nog insmeren met de kruidenolie.

  3. Maak de falafel verder af. Zet een schaaltje met een opgeklopt ei en een schaaltje met broodkruimels klaar. Rol van het falafel mengsel balletjes, dompel ze daarna in het ei en de broodkruimels en druk de falafel een beetje plat. Bak daarna de falafel in een pan (of airfryer /oven) met olijfolie tot beiden kanten mooi goudbruin gebakken zijn.

  4. Voor de halloumi, verhit een grilpan met een beetje olijfolie en bak de halloumi tot beiden kanten mooi goudbruin gegrild zijn.

  5. Maak ondertussen de tzatziki en mix de Griekse yoghurt en het sap van een halve citroen. Schaaf van de komkommer 12 dunne slierten en rasp de rest van de komkommer. Voeg alleen de rasp toe aan de yoghurt voor de tzatziki en maak verder op smaak met peper en zout. 

  6. Beleg nu de naanbroden met de tzatziki, spinazie, de komkommerslierten, spinazie falafel en gegrilde halloumi. 

Ingrediënten voor 4 personen

Naanbrood

300 g zelfrijzend bakmeel

225 g yoghurt

2 el rozemarijn

4 el olijfolie + extra voor het bakken

Tzatziki

6 el Griekse yoghurt

1 komkommer

Sap van een halve citroen

Peper en zout

Spinazie falafel

200 g spinazie

1 blik kikkererwten (400g)

120 g havermout

2 el tahini

3 teentjes knoflook

1 bosje peterselie

2 tl komijnzaad

Sap van een halve citroen

30 g paneermeel (broodkruimels)

1 ei

Topping

1 pak halloumi (225 g)

100 g spinazie

12 slierten komkommer

Paar blaadjes peterselie

Peper en zout

Eetsmakelijk!