Burrata salade met bloedsinaasappel en dukkah

 

Snelle, maar fantastisch lekkere frisse salade

Prep tijd: 15 min | Totale tijd: 15 minuten

Het zonnetje begint weer lekker te schijnen, heerlijk! Bloedsinaasappel is ook zo’n fijn fruit om mee te koken & ook heerlijk voor in de salade! Die zoete, frisse smaak met een licht bittertje, ik hou ervan!

Deze salade staat echt met een handomdraai op tafel. Het enige wat je hoeft te doen is de schil te verwijderen van de bloedsinaasappel en daarna de vrucht in plakken of partjes te snijden. Als kruiden voor deze salade gebruik ik Dukkah. Dukkah is een Midden Oosterse specerijen mix met onder andere hazelnoten, sesam, amandelen, korianderzaad en komijn. Een top combinatie bij de bloedsinaasappel en romige burrata. Deze specerijenmix kan je tegenwoordig ook veel vinden in de supermarkt, maar hij is uiteraard ook goed om zelf te maken.

Wil je deze salade ook in de zomer maken? Vervang dan de bloedsinaasappel door grapefruit of een combinatie met sinaasappels, ook erg lekker!

 
 

Zo maak je het

  1. Snij de bloedsinaasappel in plakken en snij de schil van de vrucht af.

  2. Verdeel de rucola over de schaal en leg hier de plakken bloedsinaasappels op.

  3. Verdeel de burrata hier overheen en besprenkel met de olijfolie, dukkah, peper en zout.

Crostini’s

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Snij het ciabatta brood in plakken en verdeel over een bakplaat of rooster op bakpapier.

  3. Besprenkel met olijfolie en zout.

  4. Bak in de oven voor zo’n 10 minuten tot ze mooi knapperig zijn.

Ingrediënten voor 1 kleine salade

1 bol burrata (150 g)

2 bloedsinaasappels

40 g rucola

1 el Dukkah specerijenmix

Goede kwaliteit olijfolie

Peper en zout

Crostini’s

1 ciabatta brood

Olijfolie

Snufje zout



 

Geniet!