Courgette fritters met mais en feta

 

Heerlijk zomers voor- of bijgerecht dat binnen no-time op tafel staat

Prep tijd: 15 min | Bak tijd: 15 minuten | Totale tijd: 30 minuten

Wat een fijn gerecht om te serveren tijdens de zomer! Mocht je een moestuin hebben met courgettes, dan heb je ze op een gegeven moment waarschijnlijk in overvloed. Deze fritters zijn zo gemakkelijk om te maken & met deze opmaak van het bord zet je ook nog eens een culinair bordje op tafel voor je gasten. Heerlijk om te eten als voorgerecht of bijgerecht, maar je kan het natuurlijk ook uitbreiden en serveren als hoofdgerecht, alles kan!

 
 

Zo maak je het

  1. Schil de wortel en rasp met een dunschiller dunne plakken van de wortel. Leg deze in een kommetje en giet de appelazijn erover. Zet even opzij.

  2. Rasp vervolgens de courgette, giet deze over in een vergiet en druk met je handen het sap uit de courgette. Verplaatst de courgette daarna weer naar een grote kom. Mix de mais, eieren, bloem, fijngesneden peterselie en bieslook en de feta (gebrokkeld) toe aan de courgette en mix even door. Maak op smaak met peper en zout.

  3. Verhit de olie in een pan en schep een el van het mengsel in de pan per fritter en bak tot ze aan beiden kanten mooi goudbruin gebakken zijn.

  4. Schep de crème fraîche over in de spuitzak.

  5. Verdeel de fritters over de borden. Ik had zelf 3 fritters per persoon geserveerd, maar dit kan uiteraard ook meer of minder zijn. Spuit 3 toefjes crème fraîche naast de fritters (zie foto) en garneer als laatst met de dukkah, wortelslierten, verse peterslie en nog een beetje peper en zout.

Ingrediënten voor 16 fritters

1 courgette

250 g mais (uit blik)

2 tenen knoflook

3 eieren

100 g bloem

Bosje peterselie (plus extra voor garnering)

Bosje bieslook

200 g feta kaas

1 grote wortel

1 el appelcider azijn (of andere azijn naar keuze)

250 g crème fraîche

Dukkah kruidenmix

Olijfolie

Peper en zout

Benodigdheden

Rasp

Dunschiller

Spuitzak



 

Bon appetit!