Geroosterde aardappeltjes met bieslook en een yoghurt dille saus

 
IMG_4048.jpg

Ook zo gek op geroosterde aardappeltjes? Deze geplette en geroosterde aardappeltjes zijn specialer dan normaal & kan je je vrienden en familie heerlijk mee verrassen.

Prep tijd: 15 min | Kook & oven tijd: 55 min | Totale tijd: 1 uur en 10 min

Een heerlijk fris bijgerecht voor een barbecue of een lekker etentje. Door de aardappeltjes eerst kort te koken en daarna lichtelijk te pletten voordat je ze in de oven doet krijgen ze een heerlijk krokante smaak. De yoghurt saus met citroen en dille maakt het lekker fris & daarom ideaal als bijgerecht met dit heerlijke zomerse weer.

Ik vind aardappeltjes altijd heel lekker om te serveren bij een hoofdgerecht en met dit recept maak je het etentje toch wat specialer en het ziet er fantastisch uit met alle verschillende kleuren.

Zo maak je het

  1. Kook de aardappeltjes in een pan met een beetje zout voor zo’n 15 minuten tot ze beetgaar zijn. 

  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 220*C en maak alvast de yoghurt saus. Snij daarvoor de knoflook en dille fijn en mix samen met de citroensap, yoghurt en peper en zout. Zet zo lang even in de koeling. 

  3. Haal de aardappeltjes van het vuur en verspreid ze over een ovenschaal. Druk voorzichtig met de achterkant van een lepel op de aardappeltjes om ze lichtelijk te pletten. Besprenkel ze daarna met olijfolie, peper en zout en rooster ze in het midden van de oven voor 20 minuten. Snij ondertussen de rode ui in partjes. Draai na 20 minuten de aardappeltjes om en rooster nog zo’n 20 minuten met de rode ui erbij tot alles mooi goudbruin gekleurd is. 

  4. Maak nu het bord op met de aardappeltjes, rode ui en dille yoghurt saus en besprenkel het bord met kleine stukjes bieslook.

Ingrediënten voor 4 personen

650 g gemengde aardappeltjes met schil

1 rode ui

Paar takjes bieslook

Olijfolie

Peper en zout

Yoghurt dille saus

1 teentje knoflook

250 g yoghurt

4 grote takjes dille

1 el citroensap

Eetsmakelijk!