Zomerse salade met spinazie, komkommer, chioggia biet, avocado, aardbeien en een yoghurt munt saus

 
IMG_4841.JPG

Heerlijke gezonde salade & fris met een yoghurt munt sausje. Echt een mooie combinatie van smaken bij elkaar.

Prep tijd: 15 min | Totale tijd: 15 min

Soms heb ik ook wel zin in een makkelijk en snel gerechtje voor het avondeten & daar hoort deze heerlijke salade ook bij! Zo lekker fris met een yoghurt munt saus in combinatie met zoete aardbeien en rode biet. En het mooie is, het staat al met een kwartiertje op tafel & het is heerlijk gezond! Je kan dit gerecht serveren bij bijvoorbeeld een heerlijke barbecue, of als bijgerecht op tafel, maar ook als maaltijdsalade.

Misschien had je het al gezien, ik heb bij dit gerecht ook de kroontjes op de aardbeien laten zitten. Deze zitten vol met vitamines & als je de kroontjes verwijderd kunnen de aardbeien snel hun smaak verliezen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, dus probeer het eens en laat je verassen door de heerlijke smaak.

Zo maak je het

  1. Maak alle groentes en fruit goed schoon. Snij de chioggia biet in dunne plakjes en snij de komkommer in dunne slierten met behulp van bijvoorbeeld een kaasschaaf of schilmesje. Snij de aardbeien door midden, je kan er zelf voor kiezen om de kroon ook de verwijderen of om deze erop te laten (er zitten veel voedingsstoffen in). Snij de avocado in reepjes en de rode bieten in blokjes. 

  2. Voor de yoghurt munt saus, snij de munt blaadjes fijn en meng samen met de yoghurt en citroensap en maak verder op smaak met peper en zout. 

  3. Maak de salade op en meng alle groenten en fruit met de spinazie en maak af met de yoghurt munt saus en een paar takjes dille.

Ingrediënten voor 4 personen

300 g spinazie

1 komkommer

400 g aardbeien

1 chioggia biet

2 gekookte rode bieten

1 avocado

3 takjes munt

6 el yoghurt

1 el citroensap

Paar takjes dille

Peper en zout

Geniet!